top of page

Komunistický poslanec Ondráček byl zvolen předsedou sněmovního výboru pro kontrolu GIBS - a po volbě

Během páteční debaty ve Sněmovně o šéfovi komise pro kontrolu GIBS několik poslanců vyčítalo Zdeňku Ondráčkovi (KSČM), že se nikdy neomluvil, že jako člen SNB zasahoval na demonstracích během Palachova týdne v roce 1989. Ondráček, který byl nakonec těsně zvolen za šéfa komise, poté novinářům řekl, že by ve svém pracovním životě nic neměnil.

A po té co byl pslanec Ondráček zvolen, najednou nidko neví proč došlo k tomu, že zvolen byl !

Postupně tedy žádáme poslance o vyjádření jak je možné , že v době kdy došlo k tak vážné věci, někteří byli mimo parlament, možná omluvení, možná ne.

Zde je vyjádření poslance za Piráty z jehdo profilu na Facebooku:

Mikuláš Torrent Ferjenčík

Naposledy k Ondráčkovi, počtu hlasů, Pirátské přítomnosti a tak.

Dostáváme spoustu dotazů ohledně účasti Pirátů v hlasování o panu Ondráčkovi. Ivan Bartoš shrnul, jak to bylo. Z dvaadvaceti pirátských poslanců se hlasování zúčastnilo sedmnáct. Tři další byli na dlouhodobě plánované zahraniční cestě za sněmovnu, jeden byl nemocný a jeden chyběl z vážných rodinných důvodů. Aby pan Ondráček nebyl zvolen, muselo by se hlasování účastnit o 4 opoziční poslance více. Piráti Tomáš Vymazal a Lenka Kozlová, kteří byli řádně omluveni ze zdravotních důvodů se naopak i přes nemoc hlasování zúčastnili, právě proto, aby zvedli kvórum. Bohužel to nestačilo.


bottom of page